Hazırlık Yeterlik Sınavı Hakkında

31 Ocak 2019 Perşembe

Hazırlık sınıfları için yapılacak olan yeterlik sınavının içeriğinde değişiklikler yapılmıştır. Daha önce bir günde yalnızca çoktan seçmeli olarak yapılan sınav bu yıl iki aşamalı hale getirilmiştir. 25 Eylül 2018 Salı günü yapılacak 1. aşamada öğrenciler 50 soruluk kelime, dil bilgisi ve okuma testine ve dinleme sınavına gireceklerdir. Bu sınavda 60 ve üzeri not alan öğrenciler 26 Eylül 2018 Çarşamba günü olan 2. aşamaya girmeye hak kazanacaktır. 2. aşamada öğrenciler yazma sınavına, ardından da konuşma sınavına tabi tutulacaktır. Son olarak öğrencilerin 1. ve 2. aşamadaki notlarının ortalaması alınarak yeterlik sınav puanları hesaplanacaktır. Bu yıl yapılacak sınava ilişkin örnekler için aşağıdaki linklere tıklayınız.

1. Aşama Çeviri Yeterlik

2. Aşama Çeviri Yeterlik