Seviye Belirleme Sınavı hakkında bilgilendirme

22 Ağustos 2022 Pazartesi

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Zorunlu Hazırlık Sınıflarında öğrenim görecek Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümü öğrencilerimiz için online olarak yapılacak olan Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı 5 Eylül 2022 Pazartesi (saat 00.01) ila 9 Eylül 2022 Cuma (saat 23.59) günleri arasında öğrencilerimizin erişimine açık olacaktır.

Sınava giriş linki ve sınava giriş için gerekli olacak kullanıcı adı ve şifre bilgisi sınavın ilk günü bu siteden duyurulacaktır. Yine sınavın nasıl cevaplandırılacağına ilişkin teknik bilgiler içeren kılavuz da sınav günü bu siteden duyurulacaktır.

Seviye Belirleme Sınavı'nın amacı hazırlık sınıflarında eğitim almaya başlayacak olan öğrencilerimizin halihazırdaki İngilizce bilgisini doğru bir şekilde tespit etmek ve ona uygun seviyeden eğitim almaya başlamalarını sağlamaktır. Bu sınavdan alınan not yıl içindeki herhangi bir ortalama hesabına katılmayacak, öğrencinin başarısını bu anlamda etkilemeyecektir. Bu nedenle öğrencilerin gerçek dil seviyesini doğru bir şekilde belirleyebilmek için sınavı tek başına, herhangi bir yardım almadan tamamlaması doğru sınıfa yerleşebilmeleri açısından önem arz etmektedir.

Çoktan seçmeli olarak yapılacak olan bu sınavda dil bilgisi, kelime bilgisi, okuduğunu anlama ve dinleme becerisine yönelik toplam 80 soru sorulacak; verilen yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.