Hazırlık Sınıfları Muafiyet/Yeterlik Sınavı Başvuruları hk.

22 Ağustos 2022 Pazartesi

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Zorunlu/İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfı muafiyet sınavları 13-14 Eylül 2022 tarihlerinde iki aşamalı olarak yüzyüze yapılacaktır. Sınava;
a) Önceki yıl hazırlık sınıfından herhangi bir sebeple başarılı olamamış tüm öğrenciler ile
b) Zorunlu İngilizce Hazırlık sınıfı bulunan bir bölüme ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler katılabilirler.

Sınava katılmak isteyen öğrencilerimizin buradan ulaşabilecekleri formu 7 Eylül 2022 Çarşamba gününe kadar doldurmaları gerekmektedir. BAŞVRUSU SÜRESİ DOLDUĞUNDAN FORM YANITLARA KAPATILMIŞTIR.

Sınav yeri, saati ve içeriğine ilişkin duyurular daha sonra paylaşılacaktır.

Muafiyet/Yeterlik Sınavında başarılı sayılmak için zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan ön lisans programları ve isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıflarında 100 tam puan üzerinden en az 60 puan, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan lisans programlarında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekmektedir.

Yüksekokul Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8. Maddesi (c) bendi uyarınca geçerli sınav sonuç belgesi olan öğrencilerimiz, hazırlık sınıfı muafiyeti için bir dilekçe ile Yüksekokulumuza başvuruda bulunabilir.