Yatay Geçişle Gelen Öğrenciler için Muafiyet/Yeterlik Sınavı

04 Şubat 2020 Salı

Yüksekokulumuz zorunlu hazırlık programı bulunan bölümlere 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında Merkezi Yatay Geçiş Puanı ve/veya Yatay Geçiş ile kayıt yaptıran öğrencilerimiz için Yeterlik Sınavı yapılacaktır. Yeterlik Sınavının 1. Oturumu 18 Şubat 2020 Salı günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek olup sınav Dinleme Becerisi, Okuma-Anlama Becerisi, Dil Bilgisi ve Kelime Bilgisini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. 1. Oturumdan 100 (yüz) tam puan üzerinden 60 (altmış) ve üzeri puan alan öğrencilerimiz aynı gün 13.30'da gerçekleştirilecek olan 2. Oturum'a katılacaktır. Bu aşama, Yazma ve Konuşma Becerisine yönelik sorulardan oluşacaktır.

Her iki oturum da Fen-Edebiyat Fakültesi A Blok Zemin Kat'ta bulunan Z08 no'lu derslikte gerçekleştirilecektir.