HAZIRLIK SINIFLARI MUAFİYET SINAVI Hk.

05 Ağustos 2019 Pazartesi

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Zorunlu/İsteğe Bağlı Hazırlık sınıfı muafiyet sınavları 24 ve 25 Eylül 2019 tarihlerinde iki aşamalı olarak yapılacaktır. Sınava;
a) Önceki yıllarda hazırlık sınıfından herhangi bir sebeple başarılı olamamış tüm öğrenciler ile
b) Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık sınıfı bulunan bir bölüme ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler katılabilirler.

Sınava katılmak isteyen öğrencilerimizin buradan ulaşabilecekleri formu 18 Eylül 2019 Çarşamba gününe kadar doldurmaları gerekmektedir.

24 Eylül 2019 Salı günü saat 10.30'da Fen-Edebiyat Fakültesi A Blok Zemin Kat'ta bulunan dersliklerde yapılacak birinci aşamada öğrenciler 50 soruluk kelime, dil bilgisi ve okuma testine ve dinleme sınavına gireceklerdir. Bu sınavda 60 ve üzeri not alan öğrenciler, 2. aşamaya girmeye hak kazanacaktır. 2. aşamada öğrenciler yazma sınavına, ardından da konuşma sınavına tabi tutulacaktır. Son olarak öğrencilerin 1. ve 2. aşamadaki notlarının ortalaması alınarak yeterlik sınav puanları hesaplanacaktır. Bu yıl yapılacak sınava ilişkin örnekler için aşağıdaki linklere tıklayınız.

1. Aşama Çeviri Yeterlik

2. Aşama Çeviri Yeterlik